Sök  
Torsdag, 13 Mars 2014

Så kopplar du epost-konto till din webbadress gratis

När du köper en webbadress (domännamn), till exempel minwebbsida.se kanske du även vill ha en epost-adress som hör ihop med namnet, exempelvis info@minwebbsida.se.

Du kan själv skapa en sådan adress, men oftast kostar det extra att kunna skicka och ta emot e-post hos registraren (företaget där du köpte din webbadress).

Du kan i stället skapa en gratis Gmail-adress, och styra om så att det ser ut som du skickar från din adress info@minwebbsida.se.

Så här gör du

1. Skapa en Gmail-adress om du inte redan har en (mail.google.com)

2. Logga in hos din registrar (där du köpte din webbadress).
Här ser det lite olika ut beroende på var du har köpt din webbadress, men ofta kan man välja att skapa en epost-adress som skickar vidare till en annan adress, till exempel Gmail.

Fyll i vad du vill att din nya e-post ska vara, till exempel ditt namn eller info, följt av @minwebbsida.se, och fyll även i den adress som mailen ska skickas till, i det här fallet din Gmail.

Nu kommer all epost automatiskt direkt till din Gmail.

3. Logga in på Gmail och gör inställningar för att få det att se ut som att du skickar från din nya adress:
  • Klicka på inställningar
  • Klicka på konton och import
  • Här finns en rubrik som heter Skicka e-post som. Klicka på länken Lägg till en e-postadress och följ instruktionerna.
  • Din nya e-postadress läggs nu till i en lista. Om du vill kan du nu till höger om adressen klicka på använd som standard. Denna adress kommer då alltid stå som avsändare när du skickar från din gmail.

När du skickar ett mail kan du också välja i "från-raden" i mailet vilken adress som ska vara avsändare för just det mailet.
Skrivet av Frida kl. 15:22
Etiketter: epost, email, domännamn

Dela inlägget med andra:
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer