Sök  

DFØ (Den norske staten)

DFØ, Direktoratet for økonomistyring) är en myndighet inom norska staten. Tidigare namn var SSØ (Senter for statlig økonomistyring) och etablerades 1 januari 2004. Myndigheten har till uppgift att stödja statlig ekonomisk styrning och förbättra resursutnyttjandet inom området. DFØ levererar ekonomitjänster till ca 70% av de statliga verksamheterna i Norge.

Viaduct har satt upp lösningen Edionet™ Implementation till DFØ för att förenkla införandet av elektronisk kommunikation samt kvalitetssäkra inkommande fakturor och felhantering av dessa.DFØ om samarbetet med Viaduct:


Norska staten har två olika system från Viaduct. Det ena är en leverantörsaktiveringsportal Edionet och den andra en speciell utgåva av Edionet som kontrollerar elektroniska fakturor.

Våra inkommande fakturor läses in i Edionet och om felaktigheter finns i fakturan analyseras de av systemet och returneras till leverantören med information om vad som är fel och en begäran om ny faktura.

Systemet sparar mycket tid för oss. Nu har vi bra kontroll på våra elektroniska fakturor och kan se allt via rapporter från vårt ekonomisystem.

Vi får in cirka 1 miljon fakturor om året så det är mycket som sker i den portalen. Därför är det viktigt att vi har ett väl fungerande och hanterbart system. Viaduct övervakar och ser till att allt fungerar och är snabba på att hjälpa till när något går fel.
Vi är mycket nöjda med Viaduct!

/Tidigare ansvarige Per Martin Jøraholmen, Direktoratet for økonomistyring (DFØ), Norska staten

Lång histiorik tillsammans med DFØ

- Direktoratet for økonomistyring (DFØ) har bl a uppdrag från drygt 240 enheter att hantera inkommande fakturor från ca 15 000 utfärdare.
Samarbetet mellan DFØ och Viaduct inleddes när norska staten bestämde sig för att införa elektronisk faktura mot sina utfärdare. Då ett stort antal parter skulle kontaktas med samma information och likartad information krävas tillbaka valde DFØ Viaducts verktyg, Edionet Implementation för arbetet.

När norska staten och de privata aktörerna i Norge bestämde sig för att införa Peppol teknologin med accesspunkter för kommunikation och formatet Bis/EHF accelererade uppsättningen av inkommande fakturor och DFØs behov av tjänster ändrades.
Med det administrativa kontaktverktyget Edionet Implementation som grund kompletterades verktyget med kontroller av inkommande fakturor. Tekniska fel och innehållsfel kan sedan rapporteras till både utfärdare och mottagare med information om specifika fel och hur dessa skall åtgärdas.

Kopplad till funktionerna är sedan rapporter per DFØ enhet/koncern samt även per utfärdare.
Statistik på både övergripande nivå och detaljnivå kan enkelt plockas fram.

Filformatet som DFØ accepterar för inkommande fakturor är Peppol-formatet Bis/EHF.
För mer information om Edionet och Viaduct AB kontakta oss här
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer