Sök  
Tisdag, 19 Februari 2013

Länkbeten, vad är det?

Ett länkbete är innehåll på en webbsida som verkar så intressant att andra lockas länka till det vilket medför att länken lätt sprids vidare. Som metafor skulle man kunna jämföra det med en bra rubrik på en löpsedel eller omslaget på en tidning som lockar en till att läsa mer och sedan rekommendera för andra.
Länkbete
Grundsyftet med länkbeten är att få inlänkar och driva trafik till sin webbplats och få folk att sprida länken vidare till andra. Naturligtvis är det också bra om innehållet bakom länken är relevant och matnyttigt för besökaren så han/hon inte känner sig "lurade" när de väl kommer till hemsidan. Sökmotorerna gillar dessutom bra, relevant och unikt innehåll.

Bra länkar och innehåll kan ibland bli så populära att de sprids likt ett virus på nätet, s.k. "viral marknadsföring". En del arbetar aktivt med detta och för vissa har det kanske bara varit en slump att det blev så. Sociala medier som Facebook och Twitter, eller bloggar och forum är vanliga kanaler för spridning.

Ett konkret exempel på ett länkbete skulle kunna vara en artikel med rubriken "Så här blir du miljonär - 10 bra tips". En titel i den stilen som dessutom leder till matnyttigt innehåll skulle snabbt kunna bli populär och länkas vidare av andra och spridas på webben.

Vid sökmotoroptimering (SEO) av en webbplats så är inlänkningar mycket viktigt eftersom det ger sökmotorerna en fingervisning om hemsidans popularitet. Genom att skapa intressanta länkbeten så kan det vara åtminstone -ett- av flera bra sätt att få andra att länka till sig.
Skrivet av Andreas A kl. 16:03

Dela inlägget med andra:
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer