Sök  
Torsdag, 11 April 2013
Därför ska du ha en webbplats

Därför ska du ha en webbplats

Om du i dagens samhälle -inte- har en webbplats när du driver ett företag eller organisation så kan du definitivt räkna med att bli bortglömd. Webbplatsen är för många den allra viktigaste marknadskanalen och saknas en sådan så finns du helt enkelt inte.
Men vad är då syftet med att ha en webbplats? Jag ser direkt fyra tänkbara anledningar. Alla är viktiga på olika sätt.

Sälja

De allra flesta vill sälja mer och det gäller inte bara företag. Exempelvis vill även en kommun "sälja orten" och få folk och företag att etablera sig där. Därför är det viktigt att få in "sälj" i texter och bilder som presenterar dig och din verksamhet på webbplatsen.

Informera

Det är viktigt att kommunicera sådant som stärker ditt varumärke och attraherar dina målgrupper. Vad är då bra att informera om? Kanske är det att du är erfaren, miljövänlig, eller har en bred kompetens. På webbplatsen som oftast är den viktigaste marknadskanalen är det viktigt att bara det som är väsentligt kommuniceras ut till besökaren. Glöm långa välkomsttexter om de inte tillför något. Läs mer i ett tidigare blogginlägg "Så fixar du innehållet på hemsidan - 5 tips".

Avlasta

Webbplatsen är inte bara en informativ kommunikationskanal utan kan även innehålla rena funktioner som kan avlasta dig i arbetet och ge ett mervärde till dina kunder. Exempelvis kan du ha kontaktformulär, uträkningsfunktioner, mm. Se ett tidigare blogginlägg "Var lat - låt webbplatsen göra jobbet åt dig!".

Positionera

Något som också bör beaktas är att webbplatsen används för att positionera dig på marknaden. Om alla konkurrenter har en webbplats så bör du även själv ha det och helst också ligga högst i rankingen på sökmotorerna. Även om det inte kan garantera en ökad försäljning så visar det ändå att du "finns".
Skrivet av Andreas A kl. 11:55

Dela inlägget med andra:
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer