Sök  
Måndag, 3 Juni 2013

Vad är en sitemap och vad ska man ha den till?

En sitemap är ett bra verktyg att använda både när du ska skapa din webbplats för att få en bra struktur på den, och ett bra sätt att hjälpa dina besökare att hitta på din sida.
Ordet sitemap kan betyda fler olika saker. Det vi beskriver här är en konceptuell sitemap, inte en teknisk XML-sitemap som hjälper sökmotorerna att indexera din sida.

Vad är en sitemap?

En sitemap är en karta över din webbplats som visar hur alla olika sidor hänger ihop med varandra. Den kan visas som en lista med text eller på olika grafiska sätt. Här är några exempel på hur en sitemap kan se ut.

Sitemap

Sitemap

Sitemap

Vad ska man ha en sitemap till?

En sitemap är ett bra verktyg ur flera olika perspektiv.

När du bygger en ny webbplats eller känner att din gamla webbplats börjar bli för stor och rörig är det bra att rita upp den som en sitemap. Det ger en bra överblick över hur alla sidor hänger ihop och du kan lättare strukturera om bland dem. Testa att skriva ner titeln på alla dina sidor på papperslappar som du kan flytta runt som du vill tills du hittat en bra struktur.

En sitemap är ett bra sätt att hjälpa dina besökare att hitta på sidan, speciellt om du har en stor webbplats med många undersidor. Du kan presentera din sitemap som en lista med länkar eller som en grafisk bild.

När man arbetar med sökmotoroptimering är det viktigt att använda nyckelord i titlarna på dina sidor. Att göra en sitemap är ett bra sätt att se om man fått med alla viktiga nyckelord.
Skrivet av Frida kl. 10:19

Dela inlägget med andra:
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer