Sök  
Måndag, 11 Augusti 2014

Så lockar du besökare att stanna kvar på din webbsida

Att ha ett bra innehåll med välskrivna texter är viktigt, för att intressera dina besökare, berätta vad du gör på ett tydligt sätt, och för att skapa trovärdighet. Men det räcker inte med bara välskrivna texter. Här är knepet för att locka fler att stanna kvar på din webbplats!
Fördelen med webben jämfört med till exempel tidningar, är att möjligheterna är oändliga, men konkurrensen är också mycket större. Om en besökare inte gillar vad den ser så är det så enkelt att bara klicka sig vidare till nästa webbplats. Du måste locka dina besökare med något, för att de ska vilja läsa ditt innehåll.

Du kan inte ta för givet att besökarna faktiskt läser vad som står på din webbplats, det kan räcka med att de tycker att sidan ser gammal eller tråkig ut, så klickar de sig vidare, och missar vad du faktiskt har att erbjuda.

Nedan ser du en bok och en tidning. Om texterna handlade om exakt samma sak, vilken skulle du vilja läsa då? Tidningen ser mycket mer tilltalande ut, eller hur?Tänk på det när du arbetar med din webbplats innehåll. Man ska vilja läsa vad som står bara man tittar på sidan. Genom att bara se en rubrik och en bild ska man förstå vad texten handlar om, redan innan man har börjat läsa den.

  • Använd bilder som är tilltalande men också relevanta för innehållet
  • Dela upp texten i kortare stycken
  • Använd många rubriker och underrubriker

Då kommer fler att vilja läsa innehållet på din webbplats!

Andra intressanta blogginlägg på samma tema:
Skrivet av Frida kl. 08:00
Etiketter: webbplats, innehåll

Dela inlägget med andra:
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer