Sök  
Onsdag, 8 Oktober 2014

Därför ska du sökmotoroptimera din webbsida

Du har säkert hört både en och två gånger hur viktigt det är att sökmotoroptimera din webbsida, alltså att göra så att den kommer högt upp på Google. Men varför är det så viktigt?
Sökmotoroptimering
Det pratas ju hela tiden om hur viktigt det är med referenser, att vi gå mer på personliga rekommendationer än någonting annat. Varför skulle du välja ett okänt företag du hittar på Google framför något din bästa vän tipsar dig om?

Men tänk såhär; din vän rekommenderar en städfirma till dig. Du vill kolla in deras hemsida så du söker på Google. Om du hittar den snabbt är det bra, men om du måste bläddra, och inte hittar städfirman förrän andra, tredje sidan, eller kanske inte alls, börjar du inte fundera då på om det verkligen är ett så seriöst företag?

Eller såhär; du sätter dig vid datorn och söker efter en hantverkare, du klickar på de tre översta du hittar och tittar lite snabbt på deras webbsidor. Nästa dag berättar en vän om en fantastisk hantverkare de har anlitat - och du känner igen namnet, det var ju den där hemsidan du tittade på igår!

Att komma högt upp på Google ger trovärdighet och skapar igenkänning. I kombination med ett bra rykte som gör att andra vill rekommendera dig så hjälper det dig att skapa ett starkt varumärke.

Läs om hur du sökmooroptimerar din webbsida i detta blogginlägg:
Fem snabba grundtips i sökmotoroptimering


Skrivet av Frida kl. 10:22

Dela inlägget med andra:
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer