Sök  

Ahlsell väljer Viaduct som EDI-partner




Viaduct har fått förtroendet att leverera Ahlsells WebbEDI-portal. Portalen hjälper Ahlsells leverantörer att kommunicera elektroniskt och automatiserat med order och ordersvar, vilket spar mycket tid och förenklar administrationen.

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för bland annat installatörer, byggbolag, fastighetsskötare och offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Den nya portalen kommer att effektivisera inköpen av produkterna genom att ta bort flera manuella arbetsmoment i orderprocessen samt öka kundnyttan då leveransinformationen blir mycket bättre.

För att på ett snabbt och smidigt sätt ansluta leverantörer behövs ofta ett verktyg för att lagra all information, både grunddata, teknisk information och e-post. Det är också viktigt att verktyget stödjer arbetsprocessen för kontaktarbetet med samtliga parter. Viaduct stöttar Ahlsell med denna process genom att informera och inhämta information med verktyget Edionet™ Implementation. Syftet med denna insats är att säkerställa att leverantörerna kommer in i webbEDI-portalen på ett snabbt och effektivt sätt så att det nya arbetssättet kan påbörjas i ett så tidigt skede som möjligt.
Ahlsell valde Viaduct som leverantör tack vare lång erfarenhet av EDI, en smidig WebbEDI-portal och bra referenser.

"Vi är mycket glada över vårt samarbete med Ahlsell och ser med spänning fram emot de förbättringar som denna digitaliseringsresa kommer att bidra med. Med kunder som Scania, Arbetsförmedlingen och norska staten (DFÖ) så har vi gedigen erfarenhet och rätt verktyg att hjälpa en stor aktör som Ahlsell på bästa sätt" - Ann Nyström, VD på Viaduct AB.

"Viaduct kan EDI och det har underlättat vid införandet av WebbEDI-portalen. Allt från mappningen till kontaktarbetet med våra leverantörer har hanterats på bästa sätt. Jag ser med
tillförsikt fram emot fortsättningen"
- Mårten Forssell, ansvarig för e-handel på Ahlsell Sverige AB.


Mårten Forsell
E-handelsansvarig, Ahlsell Sverige AB
www.ahlsell.se

Michael Wilhelmsson
Kundansvarig, Viaduct
mwn@viaduct.se
072-223 82 48