Sök  

Intranät / internwebb

Lösningar för intranät eller internwebb är också något som vi har lång erfarenhet av att bygga. Det handlar alltså om att ha en samling webbsidor som kan nås över internet men kräver autentisering via inloggning.

I många verksamheter hanteras komplicerade register via kalkylblad (Excel-ark) som medarbetarna delar med varandra. Det brukar även ske en hel del "klipp och klistra" och olika versioner som skickas kors och tvärs via mail. Då kan det ibland vara smart att bygga ett intranät som är lättåtkomligt genom webbläsaren och där allt är samlat i en databas. Flera kan också enkelt jobba i systemet samtidigt.

Vi har både en rad färdiga komponenter för intranät men kan även skräddarsy system efter kundens önskemål. Vanliga komponenter är personregister, dokumentarkiv och kalenderfunktioner. Viaducts egna publiceringsverktyg Readyonet har stöd för att bygga intranät.

Extranät

Naturligtvis kan man bygga om och vända på intranätet till ett extranät om man hellre vill ha ett system för inloggning åt kunderna. Våra moduler har stöd för detta också.