Sök  

SBHF

SBHF - Svenska bowlinghallars förbund är en organisation som tar tillvara bowlinghallarnas intressen. Johan Rundgren, en av drivkrafterna bakom SBHF, berättar om förbundet och webbplatserna som han arbetar med.
1973 när förbundet bildades var bowling som sport mycket större än vad det är idag, och vi bowlinghallar hade en massa vi ville vara med och bestämma om, så då skapades den här organisationen för att samla allas röster. Sedan har det utvecklats och idag hjälper SBHF till med en massa olika saker, som att besiktiga banor och ge hallarna teknisk konsultation. Skriva avtal med olika samarbetspartners, ordna gemensamma marknadsföringsaktiviteter, förhandla om löner med mera.

Viaduct har byggt flera olika webblösningar åt SBHF, alla baserade på Readyonet.

Publik sida och intranät

Adressen sbhf.se är huvudsidan för organisationen. Den är framför allt till för de bowlinghallar som är medlemmar men även för att sprida information om förbundet. De hallar som är medlemmar kan logga in i ett intranät och få tillgång till mer information, göra mailutskick till samtliga hallar och ändra sina uppgifter. Eftersom de ändrar sina egna uppgifter får SBHF automatiskt tillgång till ett medlemsregister som alltid är uppdaterat.

Den information som syns utåt på webbsidan är inte så stor. Men däremot arbetar Johan väldigt mycket i intranätet på olika sätt och det har underlättat det administrativa arbetet mycket, säger han.

Det finns även en funktion som kallas för ligaservice där man kan skapa sin egen korpen-ligaserie och en avancerad statistiktjänst där man kan se snittlistor för ligor och individuella resultat.

Personalliggare

Tillsammans med Viaduct har SBHF tagit fram ”Personalliggaren”, ett verktyg där personal i bowlinghallarna kan stämpla in och ut, och som underlättar det administrativa arbetet för hallarna.

Profilshop

Under utveckling är också en profilshop där bowlinghallar kan köpa pins som de kan sälja i sina hallar.

svenskbowling.se

SBHF står även bakom sidan svenskbowling.se som mer är till för marknadsföring ut mot besökare. Där kan man hitta sin närmaste bowlinghall. Sidan kommer att utvecklas framöver och få fler funktioner.

Barn Bowlar Gratis

Snart kommer också en ny satsning och därmed en ny webbsida, berättar Johan. Något som kallas BarnBowlarGratis där föräldrar kan registrera sina barn på en webbsida och barnen kan sedan gå ner till bowlinghallen och bowla. Föräldrarna vet var de har sina barn, och bowlinghallarna får ett sätt att nå ut till nya spelare.

www.sbhf.se www.svenskbowling.se