Sök  

Accesspunkt(AP)

Accesspunkter skickar eller tar emot elektoniska meddelanden


En accesspunkt är central del i PEPPOL-nätverket och kopplar ihop användare (köpare eller säljare) via andra accesspunkter som kan ta emot och skicka meddelanden.

En traditionell EDI operatör(VAN) har i många fall även tilläggstjänsten accesspunkt, men det finns också systemleverantörer som erbjuder en inbyggd accesspunkt i sina lösningar. Det finns också företag/organisationer som har egna accesspunkter.

Accesspunkter har enklare adressering och tydligare avtalade relger för vad och hur saker kan kommuniceras än traditionella operatörsstyrda kommunikationen har. Mellan accesspunkterna används fördefinierade transportprofiler för utbyte av information mellan sändare och mottagare av meddelanden som förmedlas i PEPPOL-nätverket.

Sedan den 1 september 2012 förvaltas PEPPOL av den icke vinstdrivande organisationen OPENPEPPOL. Vi på Viaduct är aktiva medlemmar i OPENPEPPOL och tillhandahåller accesspunkt-tjänster samt är specialister på anslutningar och format för detta koncept.
Kontakta oss om du vill veta mer om Peppol och hur införande av detta koncept kan effektivisera elektronisk kommunikation för er verksamhet.