Sök  

OFTP2

Från OFTP över X.25 och ISDN - till OFTP2 över Internet?
OFTP står för Odette File Transfer Protocol och är ett standardiserat format från Odette som sedan lång tid tillbaka har varit ett av det vanligaste protokollen för elektronisk kommunikation mellan parter.

Ersätta X.25 och ISDN

Nätverksdistributörerna önskar ersätta sina X.25- och ISDN-nät. Kommunikation med OFTP över X.25 och ISDN kommer successivt att behöva ersättas det närmsta året. Hur påverkar detta mitt företag? Och är OFTP2 över TCP/IP enda alternativet?

OFTP försvinner

Många företag har den senaste tiden fått information om att OFTP över X.25 och ISDN kommer att försvinna. Detta skapar en del frågor och funderingar hos berörda företag. Vi på Viaduct hjälper dig gärna med att räta ut frågetecknen.

Här svar på två vanliga frågor:

1. Jag använder Edionet™ idag. Behöver jag göra något nu?
Ni som är kund till oss idag och som använder Edionet™ behöver INTE göra något åt detta. Vi på Viaduct hanterar bytet från OFTP till OFTP2 med aktuella motparter och ni fortsätter att fokusera på er verksamhet som vanligt.

2. Jag kör kommunikation med OFTP över X.25 eller ISDN idag. Vad behöver jag göra?
Ni som använder X.25- eller ISDN-nät för er kommunikation med era parter måste ta beslut om hur ni ersätter detta. Det finns flera olika alternativ, att byta till OFTP2 över internet är ett. Men ni kan också, som alternativ till att satsa pengar på en kommunikationsplattform i egen regi, i stället välja Viaduct och Edionet för att hantera den elektroniska kommunikationen.

Kontakta oss för svar på andra frågor eller för mer information...