Sök  

Vad är PEPPOL?

PEPPOL är förkortning för Pan-European Public Procurement On-Line och är en lösning för elektroniska inköp framtagen på europeisk nivå för att göra e-handel och e-upphandling enklare.
PEPPOL-konceptet erbjuder alternativ lösning för
  • Gemensamma standarder för olika meddelanden i inköpsprocessen såsom prislista, order och faktura.
  • Gemensamma tekniska protokoll för elektronisk kommunikation
  • Gemensamma register som gör det lätt att hitta affärsparter som är anslutna till PEPPOL
  • Gemensamma regler för samverkan mellan affärsparter och deras respektive operatörer
  • En organisation på europeisk nivå med regional förankring för att utveckla, förvalta och ge stöd kring PEPPOL

I dagsläget är PEPPOL starkt förankrat i Norden, framför allt i Norge men även andra europeiska länder inför detta koncept vart efter.
Drivkraften är i första hand från offentlig sektor som via EU direktiv ställer krav på att konceptet införs i respektive medlemsland.

PEPPOL BIS Billing 3.0

Från och med 1 april 2019 kommer en ny lag börja gälla i Europa där man säger att elektronisk faktura (e-faktura) måste användas vid affärer med offentlig sektor. Kravet på att skicka e-faktura gäller alla upphandlingar som påbörjas efter detta datum. Samtidigt som detta krav börjar gälla så kommer även en ny europeisk standard (PEPPOL BIS Billing 3.0) att etableras i Sverige under 2018.

PEPPOL förenklar införande av elektronisk kommunikation mellan parter både inom respektive medlemsland samt mellan parter i olika länder.
PEPPOL förenklar affärsrelationer mellan parter i olika länder.

OpenPEPPOL

Sedan den 1 september 2012 förvaltas PEPPOL av den icke vinstdrivande organisationen OpenPEPPOL. Vi på Viaduct är aktiva medlemmar i OpenPEPPOL och tillhandahåller accesspunktstjänster, samt är specialister på anslutning och format för detta koncept.

Är ni redo för PEPPOL?

Viaduct har smidiga lösningar både för organisationer inom offentlig sektor och de leverantörer som gör affärer med dessa organisationer. Vi är en certifierad accesspunkt för PEPPOL och hanterar lagkravet om e-faktura.

Kontakta Viaduct för mer information
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer