Sök  

EDI

EDI - Electronic Data InterchangeEDI står för Electronic Data Interchange och är en metod för överföring av strukturerat data enligt ett förbestämt format. Oftast handlar det om att föra över ekonomiskt data mellan företag, exempelvis order, fakturering, lagersaldon och leveransaviseringar. Ibland förekommer begreppet EDI-faktura för att beskriva just fakturor som skickas eller tas emot i EDI-format.

EDIFACT, Odette och SFTI

En vanligt förekommande format inom EDI är standarden EDIFACT. Inom fordonsindustrin används standarden Odette som är en variant av EDIFACT och inom kommuner och landsting används istället SFTI (Single Face To Industry).

Viaduct och EDI

Viaduct är experter på elektronisk affärskommunikation och har arbetat med EDI mot stora kunder som Volvo CE, Trelleborg, mfl, sedan början på 1990-talet. Vi har både djupa och breda kunskaper inom området.

Eget koncept för Webb-EDI

Det egna konceptet Edionet™ är uppdelad i olika moduler som på olika sätt hanterar EDI över Internet, även kallat Webb-EDI. Vi har lösningar både för dig som är leverantör till en eller flera större kunder, men även till dig som är själva kunden och vill ansluta många underleverantörer.