Sök  

Viaduct Readyonet

Readyonet - ett publiceringsverktyg (CMS) från Viaduct.
Readyonet™ är ett publiceringsverktyg, ett CMS, utvecklat av Viaduct AB sedan 2004. Verktyget gör det enkelt för dig att arbeta med din hemsida, webshop eller intranät. Det finns idag hundratals uppsättningar av systemet, allt i från enkla till mer avancerade webblösningar.

Användarvänlighet

Vårt mål med Readyonet™ är att göra den användarvänlig för alla användare oavsett om du har låg eller hög datorvana.

Man kan administrera webbplatsen i två olika lägen - ett enkelt för redigering direkt på sidan (front-end) och ett mer avancerat där man kan gå in "under motorhuven" (back-end) och göra fler inställningar.

Det går även att begränsa vad olika administratörer kan se genom att sätta olika behörigheter.

Responsive design och stöd för mobil

Readyonet™ passar mobila enheter som mobiltelefoner och läsplattor eftersom verktyget har stöd för responsive web design. Det finns även en separat modul till Readyonet™ om man vill bygga en helt separat webbapp eller mobilanpassad hemsida.

Sidor & artiklar

Readyonet™ består av sidor som med en eller flera artiklar, ungefär som en tidning är uppbyggd. Sidor kan även innehålla undersidor. Utseendet på sidor och artiklar kan styras med hjälp av olika fördefinierade mallar. Som administratör bygger du själv upp webbplatsen och har även möjlighet att förhandsgranska arbetet under resans gång.

Bilder och filer

Readyonet™ har en inbyggd filbank där du kan ladda upp bilder och olika filer, exempelvis pdf. Filerna kan sedan kopplas till dina sidor och artiklar.

Inställningar

Readyonets grundinställningar gör det möjligt att själv ställa in delar av ramverket, så som sidhuvud och sidfot.

Sökmotoroptimering

Readyonet har bra stöd för att sökmotoroptimera din webbplats. Du kan enkelt ställa in rubriker, sidtitel, beskrivning och nyckelord sida för sida vilket förbättrar synligheten i sökmotorer. Det finns även möjlighet att göra sökmotorvänliga URL:er som gör länkadresserna mer överskådliga.

Statistik

Vi har även valt att koppla på en avancerad statistiktjänst så att du enkelt kan se hur webbplatsen har blivit besökt ända ner på detaljnivå. Du kan även enkelt lägga till fler tjänster som exempelvis Google Analytics om så önskas.

Hjälp

I grundpaketet ingår särskilda hjälpavsnitt för administratören. Vi har även valt att lägga in filmklipp i hjälptexterna för att göra det enklare för dig som administratör att se hur funktionerna används. Hjälpavsnittet består både av en användarguide och en referensmanual.

Support

Viaduct tillhandahåller även telefon- och mailsupport under kontorstid, måndag-fredag 8-17 till alla Readyonet-användare. Vi känner ett personligt ansvar för produkten.

Läs mer om webbproduktion